Réka névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Réka névnek vagy hogy mikor van a Réka névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Réka névnap 2024-ben?

Réka: November 10
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Réka névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 712 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Réka eredete, jelentése

Attila hun uralkodó főfeleségének a neve. Hun tárgyú mondákban szerepel először ezen a néven, a korabeli bizánci történetíró Kreka és Rekan alakban említi. Eredete bizonytalan, talán egy germán szóból származik, és a jelentése víz, patak, de ótörök eredetűnek is tartják, e szerint a vélemény szerint eredeti alakja Arikan volt, és a jelentése tiszta úrnő. A hun-székely-magyar gondolatkörben Réka királynét egyszerre tisztelik Attila hun király feleségeként és Csaba királyfi anyjaként.

Réka név elemzése

Feladata környezetének tanítása lehet. Ő a szavak embere, meg tudja győzni az embereket. Életét megtervezi és ügyesen megszervezi. Gyakran idegen nyelveket sajátít el, és kapcsolatba kerül idegen kultúrákkal. Sokszor olyan tárgyakat tanul, olyan pályán helyezkedik el, ahol megtanul kommunikálni, és rájön, minden szavának súlya van. Ezért mindenképpen emberekkel kell foglalkoznia. Érzelmileg nehezen nyílik meg, fél a kiszolgáltatott helyzetektől. Nehezen éli meg a házasságokat, hiszen intellektuális partnert keres, de ezen az alapon nem jön létre tartós párkapcsolat. Csapdája lehet, hogy vizet prédikál, és bort iszik. Mikor nem érzi sikerességét, vonzza minden ami tilos.

Réka becenevei

Réka: Réci, Récike, Rékácska, Rékuci, Rékus

Réka rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: