Attila névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Attila névnek vagy hogy mikor van az Attila névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Attila névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 32 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Attila eredete, jelentése

Az Attila vagy Atilla a hun király germán, közelebbről gót eredetűnek tartott neve. Iordanes szerint a gót atta szó kicsinyítőképzős változata. A név gót eredetét számos jelentős nyelvtudós vitatja, illetve vitatta, köztük Rásonyi László turkológus is, aki szerint a név török, eredeti alakja 'Etil'. Ez a Volga, később a Don folyó török neve volt. Az Etilből lett az Etele, majd Atila névalak, amely a gót származás tévhite miatt vált Attila helyesírásúvá. A kiejtés a mai napig sem követte ezt az írásváltozatot. Jelentése atyácska.

Attila név elemzése

Az emberek támasza. Életfeladatában megjelenik környezetének a segítése és támogatása. Mindig lehet rá számítani. Szorgalmas és kitartó azokban a helyzetekben, ahol céljai vannak. Szívósan küzd az anyagi sikerekért, de sokszor rugalmatlan és makacs. Igazán egy olyan hivatásban tud kiteljesedni, ahol megfelelő feladatokat és felelősséget kap. Gyakran idősebbnek hat a koránál, mert mindent komolyan vesz. Tehetsége a munkában jelenik meg igazán. Ha nem talál megfelelő célokat, elbizonytalanodik, és befelé fordulóvá válhat. Állandó függésben van az anyagi lehetőségektől. Ha sikertelen, akkor túlságosan merev és mogorva lehet. Amivel mindig meg kell küzdenie, az a birtoklás és a magány.

Attila becenevei

Attila: Ati, Atica, Atika, Atilka, Atkó, Ató, Atti, Atus, Tilla, Tillus, Tilluska

Attila rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: