Szandra névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Szandra névnek vagy hogy mikor van a Szandra névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Szandra névnap 2024-ben?

Szandra: Március 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Szandra névnap van!

Szandra névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 18
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 12 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Szandra eredete, jelentése

Az Alexandra olasz eredetű becézője, ami önállósult. Jelentése férfiakat, vagy a férfiaktól megvédő.

Szandra név elemzése

Keresi az egyedüllétet, az élet problémáit egyedül képes megoldani, nem szeret segítséget kérni. Érzelmeiben szélsőségek között mozog.

Szandra becenevei

Szandra: Nincs beceneve.

Szandra rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: