Villő névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Villő névnek vagy hogy mikor van a Villő névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Villő névnap 2024-ben?

Villő: Június 12
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Villő névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 15 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.1.

Villő eredete, jelentése

A Villő magyar eredetű női név, újabb keletű magyar névalkotás, Kodály Zoltán 1925-ben szerzett gyermekkórusának címe nyomán. A villő szó a villőzés, a régi magyar téltemető szokás során énekelt versekben fordul elő. Jelentése lomb, tündér.

Villő név elemzése

A gondoskodás és a biztonság életének a lényege.Feladata, hogy a biztonságot nem teremtjük, hanem kapjuk. Sokszor görcsösen akarja megvalósítani vágyait. Gyakran ennek rendeli alá céljait. Mindenekelőtt a partnerkapcsolat az, amelyben elérheti a biztonságot. Könnyen adja át magát az életörömöknek, ez gyengesége is. Ilyenkor a nőiessége és a testi vágyak dominálnak. Mindent szenvedélyesen él meg, így nem képes az alkalmazkodásra. Ebben segíthet a család, hiszen nyilvánvaló, hogy társsal együtt sikeresebb lehet. Számára sem a gyereknevelés a kiteljesedés útja, inkább barátja gyermekeinek. Hivatásában a megfelelő, mikor a mások érdekeit védi, és ezért harcol. Mikor nem érzi a megbecsülést és az elismertséget, zsarnokká válhat. Problémákat a szélsőséges szenvedélyek okozhatnak.

Villő becenevei

Villő: Nincs beceneve.

Villő rokon nevei

Villő: Zoltán

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: