Zoltán névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Zoltán névnek vagy hogy mikor van a Zoltán névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Zoltán névnap 2024-ben?

Zoltán: Március 8, Június 23
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Zoltán névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 250 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Zoltán eredete, jelentése

Régi magyar személynév, az ótörök sultan, soltan "szultán" szóból származik. Az "sz" -> "z" hangváltozás oka, hogy a régi magyarban az "sz" hangot még a z betű jelölte, később pedig az íráskép alapján kezdték el z-vel ejteni. Női párja a Zoltána. Jelentése uralkodó, fejedelem.

Zoltán név elemzése

Az igazi akarat és erő példája lehet. Végletei a harc, a szenvedély és a szex. Sorsát a győzni akarás és harckészség fogja vezérelni. Minden anyagi korlátot megpróbál leküzdeni.Számára minden élethelyzetben a verseny a fontos. Képtelen lemondani a gazdagságról és az élvezetekről. “Vagy velem, vagy nélkülem” nem ismer középutat. Nehezen alkalmazkodik, mert magát előbbre valónak tartja. Számára a fensőbbség, a tekintély , az elismerés nagyon fontos dolog. Olyan feladatot kap, amellyel mások előtt kell tekintélyt szereznie. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor kiteljesedhet. Sikere akkor válhat teljessé, ha ezt valakivel együtt vállvetve teszi. Csak az a társ megfelelő számára, aki elfogadja és elismeri vezető szerepét a kapcsolatban. Ez azonban attól függhet, hogy mennyire hajlandó a párját becsülni. Gyakran esik az erőszakosság és a hatalmaskodás csapdájába.

Zoltán becenevei

Zoltán: Zola, Zolcsi, Zolesz, Zoli, Zolika, Zolka, Zolkó, Zoló, Zoltánka, Zolti, Zoltika, Zotya, Zotyi, Zotyika, Zotyó, Zotyóka

Zoltán rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: