Bertalan névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bertalan névnek vagy hogy mikor van a Bertalan névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Bertalan névnap 2024-ben?

Bertalan: Augusztus 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Bertalan névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 39 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Bertalan eredete, jelentése

Arameus eredetű bibliai név. Az arámeus-görög Bartholomaiosz latinos Bartholomeus formájának rövidüléséből. Jelentése görögül Ptolemaiosz fia, arámeus nyelven Tolmai fia.

Bertalan név elemzése

A feladat számára egy közösség megteremtése. Így megvalósulhat az elismertsége, a tekintélye. Könnyen elragadhatják a vágyai, és emiatt ezeken keresztül befolyásolható. Mindig keresi az újat és a különlegeset. A biztonságot mindig a környezetétől várja. Célja lehet a dolgok jó és szép oldalának a megértése, ezért érdemes olyan hivatás felé irányítani, amelyben a szépséget és a divatot képviseli. Mindent azon keresztül tud lemérni, hogy megfelel-e a külvilágnak, és ennek érdekében sok mindent megtesz. Az önbizalmának erősítésében szintén az őt körülvevő emberekre van utalva. Csapdája, hogy az anyagi vágyak könnyen alááshatják a személyiségét.

Bertalan becenevei

Bertalan: Bartis, Berci, Bercike, Bercus, Berta, Berti, Bertike

Bertalan rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: