Berta névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Berta névnek vagy hogy mikor van a Berta névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Berta névnap 2024-ben?

Berta: Augusztus 6
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Berta névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 20 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Berta eredete, jelentése

Germán eredetű. Perchta germán istennő nevéből ered. Jelentése fényes, tündöklő, ragyogó híres.

Berta név elemzése

Életfeladata, hogy a családjának, környezetének biztonságot teremtsen. Az igazán meghatározó az anyagi célok megvalósítása lesz. Mindent ennek rendel alá. Sokszor az igénytelenségig képes elmenni, mikor céljai vannak. Fel kell ismernie, hogy az anyagi célok nem adnak boldogságot, az anyagiak csak eszközök lehetnek, sosem igazi cél. Az aggódás és a félelmek sokszor a ragaszkodás és a birtoklás felé viszik. A párkapcsolatával szemben is ilyen lehet, ezért nem könnyű alkalmazkodni hozzá. Nem a dolgok megszerzése, inkább a megtartása lesz számára nehezebb. Nehezen viseli a lemondásokat és a kudarcokat, márpedig, ha nem tanul, a sors mindent elvehet tőle. Ez pedig a szenvedélyproblémák felé viheti sorsát.

Berta becenevei

Berta: Bertácska, Berti, Bertuci, Bertuka, Bertus, Bertuska, Betti, Tuci

Berta rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: