Konstantin névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Konstantin névnek vagy hogy mikor van a Konstantin névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Konstantin névnap 2024-ben?

Konstantin: Május 21
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Konstantin névnap van!

Konstantin névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 21
Ha pünkösdkor szép az idő, sok bor lesz.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 9 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.6.

Konstantin eredete, jelentése

A latin eredetű férfinév, a Constantinus rövidülése, ami a latin constans szóból ered. Női párja a Konstancia és Konstantina. Jelentése szilárd, állhatatos.

Konstantin név elemzése

Minden élethelyzetben megpróbál tervezni és racionálisan dönteni. Nehezen fogadja el, ha valami nem sikerül, ilyenkor makaccsá és merevvé válik. Sorsát a céltudatosság és a harci készség fogja vezérelni. Mindent eltervezés kiszámít. Minden ellenállás keményebbé teszi, semmit nem ad fel. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Amikor megjelennek az érzelmek, elbizonytalanodhat, nem tud velük mit kezdeni. Párkapcsolatában sem várhatók érzelmi áradások, ezt társának el kell fogadnia. Számára a szeretet hűséget és megbízhatóságot jelent. Hivatásában a jó választás olyan életterület, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Nehézségeket az elmagányosodás okozhat neki.

Konstantin becenevei

Konstantin: Nincs beceneve.

Konstantin rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: