Kornél névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Kornél névnek vagy hogy mikor van a Kornél névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Kornél névnap 2024-ben?

Kornél: Július 3, Szeptember 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Kornél névnap van!

Kornél névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 3
július 13-án, Mérges Margit zivatarjával ijesztget, ha dörög, villámlik, így lesz a következő közel másfél hónapban is.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 104 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Kornél eredete, jelentése

A római Cornelius nemzetség- és családnév rövidülése, amely latin a cornus -somfa- illetve a cornu -szarv- szavak származéka lehet. Jelentése somfa, vagy szarv.

Kornél név elemzése

Az emberiségért való küzdelem lehet a sorsfeladata. Ezt legkönnyebben talán a társadalom szolgálatában tudja megélni. Keresi az érzelmi biztonságot, amelyet a környezete nyújthat neki.Minden helyzetben keresi a tökéleteset, emiatt nagyok az elvárásai. Keresi a lehetőséget a vezetésre és az irányításra, ezzel akar segíteni másokon. Fontos megtanulnia, hogy a segítség az, amit kérnek, és nem az, amit ő lát jónak. Hajlamos az uralkodásra, amit a környezete nem könnyen visel. Sugározza magából az önbizalmat, sokszor fordulnak hozzá. Nehezen viseli a kudarcokat, ilyenkor szélsőségesen reagál. A legnagyobb veszélye a szenvedélyes akarata lehet, amely agresszívvá teheti. A siker hatására figyelmetlen lehet, és önzővé válhat.

Kornél becenevei

Kornél: Kori, Korika, Kornélka, Korni, Kornika, Kornis

Kornél rokon nevei

Kornél: Soma, Kornélia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: