Lajos névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mi az eredete, jelentése a Lajos névnek vagy hogy mikor van a Lajos névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Lajos névnap 2020-ban?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 11 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Lajos eredete, jelentése

A régi germán Chlodovech névnek a francia Louis formájából származik. Jelentése hangos háború, hírnév és háború.

Lajos név elemzése

A küzdelem és az önérvényesítés példája lehet. Hatalmat akar kivívni környezetében. Végletei a harc, a szenvedély és a szexualitás. Sorsát a győzni akarás és a harckészség fogja vezérelni. Minden korlátot megpróbál leküzdeni, ezért szinte állandóan ütközik. Számára minden élethelyzetben a verseny a fontos. Ha támad is, nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ha másként nem tud célt érni, lenyomja a másikat. “Vagy vele, vagy ellenem”, nem ismer középutat. Természetesen ez vonatkozik a párkapcsolatára is. Nehezen alkalmazkodik, mert önmagát előbbre valónak tartja. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor kiteljesedhet. Sikere akkor válik teljessé, ha ezt valakivel együtt, vállvetve teszi. Gyakran esik az erőszakosság és a hatalmaskodás csapdájába.

Lajos becenevei

Lajos: Laci, Lacika, Laja, Lajcsi, Lajcsika, Lajkó, Lajoska, Lala, Lali, Lalika, Lulu

Lajos rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: