Dóra névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dóra névnek vagy hogy mikor van a Dóra névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Dóra névnap 2024-ben?

Dóra: Február 6
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dóra névnap van!

Dóra névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 6
Február 6-hoz is kapcsolódik népi hiedelem. Így, ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja szól a mondás. Vagyis ha Dorottya napján fagyott, akkor Julianna napjára február 16-án olvadni fog. Hasonló a február 2-ai jóslathoz, de ritkábban válik be.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 255 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Dóra eredete, jelentése

A Dorottya női névnek több nyelvben is meglévő önállósult beceneve. A latin Theodora szóból származik, melynek jelentése Isten ajándéka. Jelentése az eredetnév Dorottyának: Isten ajándéka.

Dóra név elemzése

Életfeladata, hogy képes legyen a kapott erőt és energiát megfelelően használni. Számára a lényeges a kiteljesedés, a sikeressé válás. Éreznie kell, hogy szükség van rá. Feladata, hogy a kapott lehetőséget önfeláldozóan használja. “Az akaratommal, az erőmmel megmutatni, hogy én bármit képes vagyok, akár egyedül is megteremteni”. Harcolni a célok megvalósításáért, ez élteti. Emiatt olyan párra van szüksége, akivel közös célokat valósíthat meg. Nem fogad el alárendeltséget, ezért épít nehezen kapcsolatokat. A párjával szemben egyértelműen irányítani fog. Nehezen adja át magát az érzéseinek. Nem lehet vele szemben elvárásokat támasztani, sem kényszeríteni. Nehezen alkalmazkodik, túl erős az önérvényesítése-igénye. Csapdája az önhittsége és a tudálékossága lehet.

Dóra becenevei

Dóra: Dóri, Dórika, Dorka

Dóra rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: