Dóra névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dóra névnek vagy hogy mikor van a Dóra névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Dóra névnap 2022-ben?

Dóra névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 6
Február 6-hoz is kapcsolódik népi hiedelem. Így, ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja szól a mondás. Vagyis ha Dorottya napján fagyott, akkor Julianna napjára február 16-án olvadni fog. Hasonló a február 2-ai jóslathoz, de ritkábban válik be.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 67 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Dóra eredete, jelentése

A Dorottya női névnek több nyelvben is meglévő önállósult beceneve. A latin Theodora szóból származik, melynek jelentése Isten ajándéka. Jelentése az eredetnév Dorottyának: Isten ajándéka.

Dóra név elemzése

Életfeladata, hogy képes legyen a kapott erőt és energiát megfelelően használni. Számára a lényeges a kiteljesedés, a sikeressé válás. Éreznie kell, hogy szükség van rá. Feladata, hogy a kapott lehetőséget önfeláldozóan használja. “Az akaratommal, az erőmmel megmutatni, hogy én bármit képes vagyok, akár egyedül is megteremteni”. Harcolni a célok megvalósításáért, ez élteti. Emiatt olyan párra van szüksége, akivel közös célokat valósíthat meg. Nem fogad el alárendeltséget, ezért épít nehezen kapcsolatokat. A párjával szemben egyértelműen irányítani fog. Nehezen adja át magát az érzéseinek. Nem lehet vele szemben elvárásokat támasztani, sem kényszeríteni. Nehezen alkalmazkodik, túl erős az önérvényesítése-igénye. Csapdája az önhittsége és a tudálékossága lehet.

Dóra becenevei

Dóra: Dóri, Dórika, Dorka

Dóra rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: