Dorottya névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dorottya névnek vagy hogy mikor van a Dorottya névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Dorottya névnap 2024-ben?

Dorottya: Február 6
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dorottya névnap van!

Dorottya névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 6
Február 6-hoz is kapcsolódik népi hiedelem. Így, ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja szól a mondás. Vagyis ha Dorottya napján fagyott, akkor Julianna napjára február 16-án olvadni fog. Hasonló a február 2-ai jóslathoz, de ritkábban válik be.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 103 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Dorottya eredete, jelentése

Görög eredetű női név, a görög Dorotheosz név latinos nőiesítésének, a Dorotheának a magyarosított alakja. Egy legenda szerint a név úgy keletkezett, hogy egy ókeresztény lány apjának a neve Dorus volt, az anyjáé Thea, és kereszteléskor ebből a két névből alkották meg a lány nevét, így jött létre a Dorothea. Jelentése Isten ajándéka.

Dorottya név elemzése

Az élete a szabadságról és a függetlenségről szól, melyet a hivatáson keresztül akar megvalósítani. Keresi a közösségeket, amelyekben önmaga lehet. Őt nem lehet birtokolni, szabadon szárnyal. Nem fogad el korlátokat, főleg nem az érzelmek terén. Keresi az újat, a különlegeset, az érdekeset. Mindent meg akar változtatni, nem birja az uralmat. Környezete nehezen viseli, hogy mindig mást akar. Párkapcsolatában nehezen alkalmazkodik, ezért sokszor nincs is társa. Emiatt a család is kihívás számára. Nem lehet birtokolni, és így gyakran változtat. Igazán a közösségben érzi jól magát. Nehézséget az állandó kielégíthetetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti.

Dorottya becenevei

Dorottya: Dóra, Dóri, Dórika, Dorka, Dorkó

Dorottya rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: