Dorottya névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dorottya névnek vagy hogy mikor van a Dorottya névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Dorottya névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 17 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Dorottya eredete, jelentése

Görög eredetű női név, a görög Dorotheosz név latinos nőiesítésének, a Dorotheának a magyarosított alakja. Egy legenda szerint a név úgy keletkezett, hogy egy ókeresztény lány apjának a neve Dorus volt, az anyjáé Thea, és kereszteléskor ebből a két névből alkották meg a lány nevét, így jött létre a Dorothea. Jelentése Isten ajándéka.

Dorottya név elemzése

Az élete a szabadságról és a függetlenségről szól, melyet a hivatáson keresztül akar megvalósítani. Keresi a közösségeket, amelyekben önmaga lehet. Őt nem lehet birtokolni, szabadon szárnyal. Nem fogad el korlátokat, főleg nem az érzelmek terén. Keresi az újat, a különlegeset, az érdekeset. Mindent meg akar változtatni, nem birja az uralmat. Környezete nehezen viseli, hogy mindig mást akar. Párkapcsolatában nehezen alkalmazkodik, ezért sokszor nincs is társa. Emiatt a család is kihívás számára. Nem lehet birtokolni, és így gyakran változtat. Igazán a közösségben érzi jól magát. Nehézséget az állandó kielégíthetetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti.

Dorottya becenevei

Dorottya: Dóra, Dóri, Dórika, Dorka, Dorkó

Dorottya rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: