Etelka névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Etelka névnek vagy hogy mikor van az Etelka névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Etelka névnap 2024-ben?

Etelka: Október 8, December 16
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Etelka névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 105 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Etelka eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás, Dugonics András az "Etelka" című regényében használta először, mint az Etele -Attila- női párja. Jelentése atyácska.

Etelka név elemzése

Feladata az önelfogadás és a kapcsolatok építése és segítése. Törekszik békességben élni a szomszédsággal, a világgal. Szüksége van hitre és bizalomra, akkor képes kiteljesedni. Azonban sikertelenség esetén illúziókba menekül. Bátorsággal kell szembenéznie a nehézségekkel, mert a tudásával képes ezeket megoldani. Személyiségével hatást gyakorolhat a környezetében élőkre, és egymást támogathatják. Ez lehet jellemző házasságára is. Csak együtt és egymásért élhetnek, ha boldogok akarnak lenni. Figyeli környezetének reakcióját. Túlzott érzékenysége miatt bolhából elefántot csinál. Csapdája az illúziók kergetése lehet, amely csalódásokhoz és pszichés labilitáshoz vezethet.

Etelka becenevei

Etelka: Eta, Etácska, Etel, Eti, Etike, Etka, Etu, Etuci, Etuka, Etus, Etuska, Peta, Petka, Telka, Tuci, Tusi

Etelka rokon nevei

Etelka: András, Etele, Eta, Etel, Etka, Etus

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: