Gréta névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gréta névnek vagy hogy mikor van a Gréta névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Gréta névnap 2024-ben?

Gréta: Június 10
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gréta névnap van!

Gréta névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Június 10
A népi hiedelem úgy tartja, hogy Margit napján, június 10-én és a Barnabás napján, június 11-én a lehulló eső "viszi a termést".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 141 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Gréta eredete, jelentése

A Margareta, magyarul Margaréta névnek a több nyelvben önállósult beceneve.

Gréta név elemzése

Élete a szabadságról és a függetlenségről szól. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben a szabad akarata érvényesülhet. Emiatt csak olyan kapcsolat lehetséges számára, amelynek ő határozza meg a kereteit. Nehezen fogad el korlátokat, mindig kilép belőlük, azt hiszi, akkor jobb lesz. Sokszor túlhangsúlyozza a szabadságát. Vonzódik a mássághoz, mindenben ezt keresi. Mindent meg akar változtatni, és ezt hangsúlyozza is. Ezért a házasság és a család sem magától értetődő. Az igazi feladata a kiszolgáltatottságot megélni. Ez lehet az embereken való segítés, vagy akár a párjának való kiszolgáltatottság. Nehezen találja meg a célokat, így jobb, ha ezt mások jelölik ki. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti.

Gréta becenevei

Gréta: Nincs beceneve.

Gréta rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: