Gréta névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gréta névnek vagy hogy mikor van a Gréta névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Gréta névnap 2022-ben?

Gréta névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Június 10
A népi hiedelem úgy tartja, hogy Margit napján, június 10-én és a Barnabás napján, június 11-én a lehulló eső "viszi a termést".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 41 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Gréta eredete, jelentése

A Margareta, magyarul Margaréta névnek a több nyelvben önállósult beceneve.

Gréta név elemzése

Élete a szabadságról és a függetlenségről szól. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben a szabad akarata érvényesülhet. Emiatt csak olyan kapcsolat lehetséges számára, amelynek ő határozza meg a kereteit. Nehezen fogad el korlátokat, mindig kilép belőlük, azt hiszi, akkor jobb lesz. Sokszor túlhangsúlyozza a szabadságát. Vonzódik a mássághoz, mindenben ezt keresi. Mindent meg akar változtatni, és ezt hangsúlyozza is. Ezért a házasság és a család sem magától értetődő. Az igazi feladata a kiszolgáltatottságot megélni. Ez lehet az embereken való segítés, vagy akár a párjának való kiszolgáltatottság. Nehezen találja meg a célokat, így jobb, ha ezt mások jelölik ki. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti.

Gréta becenevei

Gréta: Nincs beceneve.

Gréta rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: