Margaréta névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Margaréta névnek vagy hogy mikor van a Margaréta névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Margaréta névnap 2024-ben?

Margaréta: Július 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Margaréta névnap van!

Margaréta névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 20
Illés, Magdolna napján, július 20-án, 22-én zivataros szokott lenni az időjárás, s az esője "kiluggatja a diót, meg a mogyorót".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 6 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Margaréta eredete, jelentése

A görög eredetű Nargareta névből származik, melynek jelentése: gyöngy. A görög név valószínűleg a babiloni mar galliti kifejezésre megy vissza, jelentése ez esetben a tenger leánya, vagy a világosság gyermeke. Jelentése gyöngy, tenger leánya, világosság gyermeke.

Margaréta név elemzése

Érzelmekben és szépségben gazdag életet képes élni, ha le tudja győzni belső vívódásait. Ehhez egy megértő, és megbízható társra van szüksége, a család azonban fiatalabb és idősebb korában is alapvető fontosságú, ebben soha nem merül fel benne kétely. Ha képes megtalálni a belső és külső harmóniát akkor korábban elérhetetlennek hitt sikerek köszönhetnek rá. Képzeletében az egész világ makettjével játszadozik és nem okoz gondot számára a szellemi elképzeléseinek materializálása sem. Ekkor célja mindig a világ jobbítása, és vitás felek kibékítése.

Margaréta becenevei

Margaréta: Nincs beceneve.

Margaréta rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: