Margit névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Margit névnek vagy hogy mikor van a Margit névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Margit névnap 2024-ben?

Margit: Június 10
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Margit névnap van!

Margit névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Június 10
A népi hiedelem úgy tartja, hogy Margit napján, június 10-én és a Barnabás napján, június 11-én a lehulló eső "viszi a termést".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 278 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.8.

Margit eredete, jelentése

A görög eredetű latin Margareta női név megmagyarosodott alakja. A köznév a görögben valószínűleg perzsa eredetű. Valószínűleg a babiloni mar galliti kifejezésre vezethető vissza. Jelentése gyöngy, a tenger lánya, a világosság gyermeke.

Margit név elemzése

Feladata a célok megteremtése és megvalósítása. A dolgokat megtervezi és megvalósítja. Minden, amivel másokat segít, céljait támogatja. Érzelmi megnyilvánulásai sokszor visszafogottak. Ezek a házasságában is jelen lehetnek. Nehezen változtat, lassan mozdul. Ezt gyakran félreértik, és ragaszkodásnak hiszik. Minden élethelyzetben a biztosat keresi, nem kockáztat. Nagyon gyakorlatias, ami sokszor unalmas. A kiteljesedése és a sikere az elfogadókészségén múlhat. Ragaszkodik a tapasztalataihoz, így elveszti minden könnyedségét. Sokszor körülményes és tétova. Ezért hivatásában a csapatban végzett munka a megfelelő, nem való neki az egyénieskedés. Gyakran hiszi azt, hogy az anyagiakon keresztül mindent megoldhat, emiatt elmehet ebbe az irányba. Csapdája a hatalom és a makacssága lehet.

Margit becenevei

Margit: Gita, Giti, Gitka, Gitta, Gittácska, Gitti, Gitus, Gréti, Grétike, Gretti, Maca, Maci, Macus, Macuska, Manci, Mancika, Manya, Manyi, Manyika, Margitka, Margó

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: