Margit névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Margit névnek vagy hogy mikor van a Margit névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Margit névnap 2022-ben?

Margit névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Június 10
A népi hiedelem úgy tartja, hogy Margit napján, június 10-én és a Barnabás napján, június 11-én a lehulló eső "viszi a termést".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 114 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.9.

Margit eredete, jelentése

A görög eredetű latin Margareta női név megmagyarosodott alakja. A köznév a görögben valószínűleg perzsa eredetű. Valószínűleg a babiloni mar galliti kifejezésre vezethető vissza. Jelentése gyöngy, a tenger lánya, a világosság gyermeke.

Margit név elemzése

Feladata a célok megteremtése és megvalósítása. A dolgokat megtervezi és megvalósítja. Minden, amivel másokat segít, céljait támogatja. Érzelmi megnyilvánulásai sokszor visszafogottak. Ezek a házasságában is jelen lehetnek. Nehezen változtat, lassan mozdul. Ezt gyakran félreértik, és ragaszkodásnak hiszik. Minden élethelyzetben a biztosat keresi, nem kockáztat. Nagyon gyakorlatias, ami sokszor unalmas. A kiteljesedése és a sikere az elfogadókészségén múlhat. Ragaszkodik a tapasztalataihoz, így elveszti minden könnyedségét. Sokszor körülményes és tétova. Ezért hivatásában a csapatban végzett munka a megfelelő, nem való neki az egyénieskedés. Gyakran hiszi azt, hogy az anyagiakon keresztül mindent megoldhat, emiatt elmehet ebbe az irányba. Csapdája a hatalom és a makacssága lehet.

Margit becenevei

Margit: Gita, Giti, Gitka, Gitta, Gittácska, Gitti, Gitus, Gréti, Grétike, Gretti, Maca, Maci, Macus, Macuska, Manci, Mancika, Manya, Manyi, Manyika, Margitka, Margó

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: