Helga névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Helga névnek vagy hogy mikor van a Helga névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Helga névnap 2024-ben?

Helga: Október 3
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Helga névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 108 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Helga eredete, jelentése

Skandináv-germán eredetű női név. Az óészaki "heilagr" szóból származik. Jelentése megszentelt, ép, egészséges, boldog.

Helga név elemzése

Életfeladata az emberek közti kapcsolatok megvalósítása. Bizalmat és kedvességet sugároz. Ehhez önmaga vállalása szükséges. Nem szabad szerepeket játszania. Személyisége az elfogadástól függ, hiszen harcolni nincs ereje. Támaszkodnia kell az emberek szeretetére, és megbecsülésére. Olyan helyzetekre van szüksége, ahol megbecsülik és meghálálják segítőkészségét. Arra született, hogy szeretetet árasszon környezetébe. Olyan férjre van szüksége, aki társa lehet a családépítésben, s akitől feltétlen elfogadást és megbecsülést vár. Érzékenyen reagál minden kritikára, ami miatt sértődékeny. Nagyon könnyen csalódik, és nem ismeri be esetleges felelősségét. Hajlamos mártírszerepet játszani. Legnagyobb problémája kishitűsége és az illúziók kergetése.

Helga becenevei

Helga: Helgácska, Helgi

Helga rokon nevei

Helga: Elga, Héla, Hella, Olga

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: