Karolina névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Karolina névnek vagy hogy mikor van a Karolina névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Karolina névnap 2024-ben?

Karolina: Február 2
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Karolina névnap van!

Karolina névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 2
Február 2. napjáról, Gyertyaszentelő Boldogasszony napjáról, több népi hiedelem is ismert. Az egyik a medve megfigyelésére alapuló a gyerekek által is ismert, miszerint a téli álmából felébredő mackó előbújik a barlangjából, hogy megnézze, milyen az idő. Ha enyhe és napos, tehát meglátja az árnyékát, akkor visszabújik és tovább alszik, mert tudja, hogy messze még a tél vége. Ha viszont hideg idő fogadja, akkor kint marad, mert érzése szerint rövidesen jön az enyhülés. Más megközelítése szerint, ha Gyertyaszentelőn esik a hó és fú a szél, nem marad soká a tél. Egy másik mondás szerint ameddig besüt a nap a pitvarajtón addig várható még havazás. Valamint, ha Gyertyaszentelőkor énekel a pacsirta, akkor utána sokáig fog hallgatni. Mindegyik megfigyelés fő mondanivalója az, hogy ha február elején szokatlanul enyhe az idő, akkor visszatér még a tél. Sok esetben ezek a jóslatok be is igazolódnak.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 39 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Karolina eredete, jelentése

A Károly férfinév latin alakjának -Carolus- női párjának -Charlotte- magyar változatának, a Karolának a továbbképzése. Jelentése karvaly, turul vagy legény fiú.

Karolina név elemzése

Életfeladata, hogy átélje a sikert. Ezt saját hivatásán és karrierjén keresztül, vagy mások által érheti el. Fontos, hogy érezze: kezében tartja a sorsát, emiatt mindig kérdéses számára a párkapcsolat. Mindennél fontosabbnak érzi, hogy elismerjék és felnézzenek rá. Ez csak az önbizalmán múlik. Szívesen harcol az elveiért, de nem lehet öncélú. Nehézségeit az önhittség és az élvezetek okozhatják.

Karolina becenevei

Karolina: Karol, Karolin, Lina, Linácska, Linka, Linus, Linuska

Karolina rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: