Magdolna névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Magdolna névnek vagy hogy mikor van a Magdolna névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Magdolna névnap 2024-ben?

Magdolna: Május 29, Július 22
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Magdolna névnap van!

Magdolna névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 22
Illés, Magdolna napján, július 20-án, 22-én zivataros szokott lenni az időjárás, s az esője "kiluggatja a diót, meg a mogyorót".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 238 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Magdolna eredete, jelentése

Női név, az arábi-héber eredetű Magdaléna magyar alakváltozata. Jelentése Magdala városából való nő, torony, bástya.

Magdolna név elemzése

Életfeladata a kiszolgáltatottakért, az áldozatokért való küzdelem.Otthonában segítséget nyújt a rászorulóknak. Akit szeret, azért szinte bármit megtesz. Nagy erővel rendelkezik, így környezetében hatalmát érvényesítheti. Ő mindig a gyengébb férfiak támasza. Ez jellemző lehet a párkapcsolatára is. Olyan társra van szüksége, akiért küzdhet, akit tolhat előre. A háttérben maradva támaszt nyújthat a férfinak, a fiának, vagy saját apjának. Problémája, hogy úgy viselkedhet, mint egy parancsnok, és felborulhat a magánélet harmóniája. Makacssága és hajlíthatatlansága gyakran okozhat gondot.

Magdolna becenevei

Magdolna: Duci, Ducika, Duckó, Dusi, Dusika, Duska, Maca, Maci, Magda, Magdi, Magdika, Magdó, Magdus, Magduska, Manci, Manna, Manni, Mannika, Manyi, Muci

Magdolna rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: