Magdolna névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Magdolna névnek vagy hogy mikor van a Magdolna névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Magdolna névnap 2022-ben?

Magdolna névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 22
Illés, Magdolna napján, július 20-án, 22-én zivataros szokott lenni az időjárás, s az esője "kiluggatja a diót, meg a mogyorót".

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 95 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Magdolna eredete, jelentése

Női név, a héber eredetű Magdaléna magyar alakváltozata. Jelentése Magdala városából való nő.

Magdolna név elemzése

Életfeladata a kiszolgáltatottakért, az áldozatokért való küzdelem.Otthonában segítséget nyújt a rászorulóknak. Akit szeret, azért szinte bármit megtesz. Nagy erővel rendelkezik, így környezetében hatalmát érvényesítheti. Ő mindig a gyengébb férfiak támasza. Ez jellemző lehet a párkapcsolatára is. Olyan társra van szüksége, akiért küzdhet, akit tolhat előre. A háttérben maradva támaszt nyújthat a férfinak, a fiának, vagy saját apjának. Problémája, hogy úgy viselkedhet, mint egy parancsnok, és felborulhat a magánélet harmóniája. Makacssága és hajlíthatatlansága gyakran okozhat gondot.

Magdolna becenevei

Magdolna: Duci, Ducika, Duckó, Dusi, Dusika, Duska, Maca, Maci, Magda, Magdi, Magdika, Magdó, Magdus, Magduska, Manci, Manna, Manni, Mannika, Manyi, Muci

Magdolna rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: