Nóra névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Nóra névnek vagy hogy mikor van a Nóra névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Nóra névnap 2024-ben?

Nóra: Július 11
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Nóra névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 552 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Nóra eredete, jelentése

Az arab eredetű Eleonóra önállósult rövidülése. Jelentése Isten az én világosságom.

Nóra név elemzése

Feladata a családért és a környezetéért tenni és küzdeni. Érzelmileg közelít, Így fontos az elkötelezettsége. Ilyenkor azonban hajlamos a szélsőségekre, és akaratát ráerőlteti másokra. A család középpontjává akar válni, mindent kézben tart és irányít. Ez akkor lehet jó, ha a családtagokat nem akarja “átváltoztatni”. Fontos, hogy elnézze a hibákat, megbocsássa “bűneiket”. Éreznie kell, hogy nélkülözhetetlen, gondoskodik másokról. Ezért is jó számára, ha minél előbb családja lesz. Sokszor irányít a szerelemben, ami idővel eltávolíthatja őket egymástól. Hivatásban gyakran többre viszi, mint a férfi. Problémáit a szenvedélyek és a szélsőségek okozhatják.

Nóra becenevei

Nóra: Nórácska, Norcsi, Nóri, Nórika

Nóra rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: