Loránd névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Loránd névnek vagy hogy mikor van a Loránd névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Loránd névnap 2024-ben?

Loránd: Január 15
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Loránd névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 11 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.8.

Loránd eredete, jelentése

A Lóránt régebbi magyar alakváltozata, amely a német Roland-nak az "r" és az "l" hang felcserélésével jött létre. Jelentése dicsőség és merészség, kibontva: vakmerőségével dicsőséget szerzett harcos.

Loránd név elemzése

Sorsát a győzni akarás és a harckészség fogja vezérelni. Minden ellenállást megpróbál leküzdeni. Mindent megvalósíthat, amiben feltétel nélkül hisz. Számára csak az eredmények fontosak. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ez saját önbizalmán és önbecsülésén múlik. Nem tűr ellentmondást, irányítani akar. Csak az lehet jó, amit ő elképzel. Minden ellenállást versenynek fog fel. Párjától is azt várja, hogy higgyen benne és támogassa, bármi legyen is a célja. Nehezen alkalmazkodik, mert képmutatásnak tartja. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor kiteljesedhet. A sikere akkor válik teljessé, ha ezt valakivel együtt vállvetve teszi. Gyakran esik az erőszakosság és az önhittség csapdájába.

Loránd becenevei

Loránd: Lóri, Lórika

Loránd rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: