Petronella névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Petronella névnek vagy hogy mikor van a Petronella névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Petronella névnap 2024-ben?

Petronella: Május 31
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Petronella névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 5 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

Petronella eredete, jelentése

A Petrónia kicsinyítőképzős, az alapnévnél ismertebb származéka. Jelentése Petrónia Petronius nemzetségből származó nő, kőszikla.

Petronella név elemzése

Életfeladata a lelkiség és a testiség között egyensúlyt találni. Ilyenkor mindig a vágyak és az érzések között ingadozik. A lelki mélységeket keresi, akár a szülővel, akár később a párkapcsolatában. Minden rejtélyt és titkot meg akar fejteni, ezért is lesz a feladata a dolgok mélyére nézni. Ezt akkor tudja pozitívan megélni, ha megtanul bízni az emberekben. Mindent érzelmileg közelít meg, és így gyakran elköteleződik. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon akar alkalmazkodni. Máskor meg elköteleződik, és nem képes elengedni, sem leválni. Hajlamos a dolgokat birtokolni, gyakran anyagiassá válik. Párjától is lángolást és szenvedélyeinek viszonzását várja. Megjelenhet az ellenkező véglet is, ilyenkor érdektelenné és apatikussá válik. Problémája a szélsőségessége, ami labilissá teheti, amit nehezen tud kezelni.

Petronella becenevei

Petronella: Nelli, Nellike, Petra, Petron, Petrona, Petrun

Petronella rokon nevei

Petronella: Ella, Nelli, Petra, Petrónia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: