Anna névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Anna névnek vagy hogy mikor van az Anna névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Anna névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 455 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Anna eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai név. Héber formája Channá, Hanná. A kánaáni Anat istennő nevén keresztül a hettita Hannahannah anyaistennőre vezethethető vissza, a föld és termékenység istennőjére. Jelentése kegyelem, könyörület, báj, kecsesség, kedvesség.

Anna név elemzése

Elfogadni saját nőiességét és tehetségét. Az igazi feladat számára: megtalálni érzelmi és lelki egyensúlyát. Keresni fogja azokat a lehetőségeket, melyek alapján lehetősége lesz a külvilágban szerepelni. Ebben akár a művészet, akár az üzleti életbeli karrier megjelenhet. Igényt tart az emberek szeretetére és megbecsülésére, de magához is köti őket. Ezért kedvessége sokszor csak álarc. A társától is feltétlen elfogadást és megbecsülést vár.Szenvedélyesen képes szeretni, de nem képes megalkudni. Társának segítenie kell a célok megválasztásában, hogy elkerülhesse a kudarcot. Érzékenyen reagál minden kritikára, ami miatt megsértődhet. Nem szereti a változásokat maga körül. Nagyon könnyen csalódik, és nem nagyon ismeri be esetleges felelősségét. A félelmei és aggodalmai állandó védekezésre késztethetik. Legnagyobb problémája, birtoklása és a veszteségek nyomán, a pszichés labilitása.

Anna becenevei

Anna: Anci, Ancsa, Ancsi, Ancsika, Ani, Anicska, Anika, Anikó, Anni, Annika, Annus, Annuska, Anus, Kisanna, Kisó, Naca, Náncsi, Nani, Nasa, Nusi, Nusika, Panka, Panna, Panni, Pannika

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: