Anna névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Anna névnek vagy hogy mikor van az Anna névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Anna névnap 2024-ben?

Anna: Július 26
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Anna névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 926 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Anna eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai név. Héber formája Channá, Hanná. A kánaáni Anat istennő nevén keresztül a hettita Hannahannah anyaistennőre vezethethető vissza, a föld és termékenység istennőjére. Jelentése kegyelem, könyörület, báj, kecsesség, kedvesség.

Anna név elemzése

Elfogadni saját nőiességét és tehetségét. Az igazi feladat számára: megtalálni érzelmi és lelki egyensúlyát. Keresni fogja azokat a lehetőségeket, melyek alapján lehetősége lesz a külvilágban szerepelni. Ebben akár a művészet, akár az üzleti életbeli karrier megjelenhet. Igényt tart az emberek szeretetére és megbecsülésére, de magához is köti őket. Ezért kedvessége sokszor csak álarc. A társától is feltétlen elfogadást és megbecsülést vár.Szenvedélyesen képes szeretni, de nem képes megalkudni. Társának segítenie kell a célok megválasztásában, hogy elkerülhesse a kudarcot. Érzékenyen reagál minden kritikára, ami miatt megsértődhet. Nem szereti a változásokat maga körül. Nagyon könnyen csalódik, és nem nagyon ismeri be esetleges felelősségét. A félelmei és aggodalmai állandó védekezésre késztethetik. Legnagyobb problémája, birtoklása és a veszteségek nyomán, a pszichés labilitása.

Anna becenevei

Anna: Anci, Ancsa, Ancsi, Ancsika, Ani, Anicska, Anika, Anikó, Anni, Annika, Annus, Annuska, Anus, Kisanna, Kisó, Naca, Náncsi, Nani, Nasa, Nusi, Nusika, Panka, Panna, Panni, Pannika

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: