Erzsébet névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Erzsébet névnek vagy hogy mikor van az Erzsébet névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Erzsébet névnap 2024-ben?

Erzsébet: November 19
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Erzsébet névnap van!

Erzsébet névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

November 19
November 19-én, Erzsébet napján, ha esik az eső, akkor enyhe lesz a tél. S nem feledendő, ha Erzsébet megrázza a pöndölyét, azaz ezen a napon esik a hó, akkor karácsonykor is lesz hó.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 577 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Erzsébet eredete, jelentése

Héber Eliseba névből származó, bibliai női név, ennek nyugati Elisabeth alakjából fejlődött ki. Fejlődései menete a következő, az Elsábet, majd Elsébet és ezután Erzsébet. Ennek eredeti jelentése: „Isten az én esküm”, „Isten megesküdött” vagy: „Isten a teljesség”,„ Isten a tökéletesség”.

Erzsébet név elemzése

Számára az a feladat, hogy az anyagi teremtés és az önzetlen szolgálat között válasszon.Az egyik esetben ezt a munkában és a szolgálatban valósíthatja meg. A feladatok és a kötelesség élteti. Igazi tanítóvá válhat. Nagyon racionális, megpróbál mindent mérlegelni, számba venni, nehogy hibázzon. Maximalizmusa önmaga és a környezete iránt is kifejezésre juthat. A másik esetben a vágyak, az anyagiak, a pénz a lehetősége. Ebben látja a biztonságot és a gyarapodás biztosítékát. Megpróbálja csak a biztos dolgot vállalni. Óvatossága gyakran visszahúzza, viszont ha kudarc éri, agresszívvá válhat. Legnagyobb félelme, hogy hibázik, és emiatt nem lesz rá szükség. Gyakran gátlásos, emiatt kérdéses, a párkapcsolat harmóniája. Ha ezeket az analógiákat jól kezeli, a kötelességre való törekvéseit mások segítése által valósítja meg.

Erzsébet becenevei

Erzsébet: Betta, Betti, Böbe, Böbi, Böbike, Böri, Börike, Böske, Bözse, Bözsi, Bözsike, Csöre, Csöri, Csörike, Erzse, Erzsi, Erzsike, Erzsó, Erzsóci, Erzsók, Erzsóka, Lici, Liszka, Liza, Lizi, Örzse, Örzsi, Örzsike, Pendzsó, Pendzsu, Perzsi, Pöre, Pöri, Pörike, Pörke, Pörzsi, Pöszi, Pötyi, Zsike, Zsóka

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: